34-årig stjal maskinpistol og ammunition

En 34-årig mand fra Rønne, der har siddet varetægtsfængslet siden december 2018, er blandt andet tiltalt for at have stjålet en maskinpistol.
En 34-årig mand fra Rønne, som er tidligere ansat på Almegårds Kaserne, skal for retten torsdag i næste uge. Auditørkorpset blev færdigt med anklageskriftet forrige fredag, og den 34-årige er sigtet for fem overtrædelser af våbenlovgivningen og straffeloven og for en enkelt overtrædelse af den militære straffelov. Han er blandt andet tiltalt for at have været i besiddelse af en stålet maskinpistol, med ni skarpe skud i et magasin.

Den 34-årige har siddet fængslet siden december måned.

Siden da er der blevet foretaget ransagning i både den 38-åriges hjem og på hans tjenested. Under disse ransagninger er fremkommet adskillige våbendele og ammunition samt røggranater og andre lignende genstande omfattet af våbenloven. Heriblandt en lyddæmper.

Sagen har været længe undervejs, og siden varetægtsfængslingen i december har både første retsmøde og forlængelserne været holdt bag dobbelt lukkede døre. Det vil sige, at der ikke er sluppet nogen detaljer ud til offentligheden om sagen.