FM19: Debat om bornholmernes brokkeri

I TV 2/Bornholms debat i dag blev det diskuteret, om bornholmerne er nogle brokkehoveder, eller om de er engagerede borgere.
Med i panelet var tidligere amtsborgmester fra Venstre, Knud Andersen, radiovært Jarl Cordua og Rasmus Prehn, der er transportordfører for Socialdemokratiet og medlem af Folketinget.

Knud Andersen mener, bornholmerne er engagerede, men nogle brokkehoveder. Han tilføjer dog, at brokkeriet kan føre til underskiftindsamlinger.

Jarl Cordua er enig med Knud Andersen og mener, at øens historie under 2. verdenskrig er skyld i, at bornholmerne er nogle engagerede brokkehoveder.

- Vi er nogle brokkehoveder, og vi er engagerede, og det bliver vi også nødt til at være, siger Jarl Cordua.

Rasmus Prehn er den eneste i panelet, der ikke er bornholmer, og han forholdte sig til, hvordan Folketingets politikere ser på øens borgere.

- Nu siger bornholmerne selv, at de er nogle brokkehoveder, så det er en tilståelsessag, og det kan jeg også godt få lidt fornemmelsen af, fortalte Rasmus Prehn.

Til debatten fyldte færgespørgsmålet og Folkemødets rolle også en del.

I morgen arrangerer TV 2/Bornholm igen debatter.

Det er kl. 13:30 hvor spørgsmålet, der skal diskuteres lyder: Hvad skal Bornholm dog gøre i EU? og kl. 16:30 hvor emnet er: Hvor bevæger Folkemødet sig hen?