Flere biler skal parkere udenfor Gudhjem

Det er næsten umuligt at finde en parkeringsplads i Gudhjem by i turisthøjsæsonen. Et foreløbigt parkeringsområde på toppen af byen skal afhjælpe problemet
Det er endnu usikkert, hvor stor effekten er af en foreløbig græsparkeringsplads på Melstedvej, men målet er at få væsentligt flere køretøjer til at parkere der og ikke nede i Gudhjem bymidte og på havnen:

-Her de første tre uger, hvor det har fungeret, har der været op til 50 biler foreløbigt om dagen, siger Flemming Willum, talsmand for trafikgruppen i Gudhjem By- og Museumsforening.

For By- og Museumsforeningen er det nye foreløbige parkeringstiltag en god start. Men der kan gøres mere. Og man påtænker blandt andet at ændre parkeringsvaner ved at ramme folks pengepung:

-I det øjeblik vi får p-vagter og betalingsparkering, som ligger som forslag i trafikplanen, så kommer der en regulering, siger Flemming Willum.

Ifølge By- og Museumsforeningen bakker erhvervslivet i Gudhjem også op om en øget indsats for at få flere parkerede køretøjer ud af byen.