Populært at tage turen fra Polen til Bornholm

Et stort antal polakker tager turen til Bornholm. Det skyldes blandt andet de gode cykelstier.
På fire og en halv time kan man komme fra Kołobrzeg i Polen til Nexø, og dét er der mange, der gør.

- Der kan være omkring 270 personer ombord, og de fleste afgange er fuldstændig udsolgt, fortæller Hanna Piorska fra Bornpol, der arrangerer ture til og fra Polen.

Katamaranen Jantar var foruden turister også ladet med cykler i hobetal, da den lagde til kaj ved middagstid, og det er helt normalt, fortæller hun.

- Det var ikke så populært at cyklet for 20 år siden, men der er sket en kæmpe forskel i de sidste år, så det er blevet virkelig, virkelig populært at tage på ferie på cykel, og de ved godt, at på Bornholm finder man de bedste cykelveje, siger hun.

Det gælder også for familien Szuda fra Krakow, der var med færgen.

- Vi elsker cykler, og det er det bedste sted at cykle, synes jeg, fortæller faderen, Christoph.

Familien er her, ligesom mange andre, på en éndagstur.

- I Polen er Bornholm kendt som et godt sted for cyklister. Vi kender Bornholm, og vi ved, at der er en virkelig god infrastruktur for cyklister, siger Christoph Szuda.

For en mor og datter, der også var med færgen, var det også de bornholmske cykelstier, der lokkede dem over på en fire dages cykelferie.

- Det var vores drøm. Vi ville gerne holde ferie her på Bornholm, for vi kan godt lide at cykle, fortæller moderen, Beada Trzeja.

Succésen gælder også hos den polske rute, der går til og fra Rønne, og som Polferries står for. Her sejler de også de fire-hjulede over, og 10 procent flere har her taget turen over på egen hånd i forhold til sidste år. Hos Bornholmslinjen har flere end 750 polakker i år sejlet via Sassnitz.