Musikken samler Sandvig

Diskussionen om bopælspligt har længe kørt for og imod. I Sandvig er man glade for deltidsbornholmere. De giver nemlig en hånd med til Sandvig Musikfestival
De giver liv i byen og er med til at løfte mange frivillige opgaver. Blandt andet Sandvig Musikfestival, som for femte år i træk byder på musikalske oplevelser ved Skansen i Sandvig.

Her til eftermiddag var der fuld gang i forberedelserne til årets musikfestival i Sandvig.
Den strækker sig over 5 dage - og der er op mod 75 frivillige i sving. Og en del af dem er deltidsbornholmere med feriehus i Sandvig.

- Mange er med i Foreningen Sandvig, og hvis vi har et arrangement, så er det med på maillisten, og så kontakter vi dem, og de møder op hver gang, fortæller Claus Larsen, bestyrelsesmedlem og frivillig i Foreningen Sandvig, og han fortsætter;

- De er jo kommet til byen og har købt hus, så de er jo bare en naturlig del af vores samfund.

Det er ikke i alle bornholmske byer, at man holder af ordningen fra 2013, der ophævede bopælspligten på Bornholm - på nær i de 8 største byer. For 14 dage siden kunne vi fortælle, at formanden for Listed Borgerforening gerne vil have bopælspligten tilbage.

- Vi vil ikke ende som en by, der er død om vinteren, og hvor vi kommer til at mangle mennesker, der kan holde sammen på det hele, siger Karen Nørregaard, formand for Listed Borgerforening.

Men i Sandvig har man forstået at integrere deltidsbornholmerne. Kirsten Jensen her HAR været deltidsbornholmer, men er flyttet fast til Sandvig. Det samme er Morten Møller Kjær. Begge følte de sig meget velkomne og blev inviteret hurtigt inviteret indenfor i lokalmiljøet.

- Der sker mange spændende ting, og der er mange gode initiativer. Og det støtter både jeg og min kone op om, fortæller Morten Møller Kjær, frivillig i Foreningen Sandvig.

- Vi har lister over folk, der passer ølsalget og kaffesalget, og jeg har ikke styr på hvem, der er hvem. Men der er både fastboende og halvtidsbornholmere, fortæller Claus Larsen.

Sandvig Musikfestival starter i dag og løber frem til den 19. juli.

Man kan finde programmet på www.sandvig.info