Interessen for Bornholm graves frem ved Vasagård

Udgravningerne ved Vasagård kan være med til at bringe Bornholms arkæologiske historie ud i verden, lyder det fra chefarkæolog ved museet.
Ti udenlandske studerende har de seneste fire uger deltaget ved udgravningerne ved Vasagård. De kommer fra USA, Canada og Irland. Det internationale uddannelsesforløb sker i samarbejde med Bornholms Museum.

De studerende er blevet undervist af professor Nicolás Caretta, som oprindeligt er opvokset og uddannet i Mexico, men som har fundet vej til Bornholm for et par år siden, fordi hans kone er fra Rønne. Og det har altså været et meget givende samarbejde.

- Det er jo fantastisk at have ham til at formidle den bornholmske arkæologi internationalt. Det har vi været for dårlige til. Vi har primært holdt os til dansk. Vi har selvfølgelig også lidt på engelsk, men nu kan vi få bragt historien om Bornholm ud, forklarer chefarkæolog på Bornholms Museum Finn Ole Nielsen, og uddyber:

- Det giver os jo nogle muligheder for at invitere endnu flere, og gøre dem opmærksomme på Bornholms arkæologi, og hvor rig og enestående den er, når man ser globalt på det. De her udgravninger hitter altså.

Og det tyder på, at chefarkæologen har ret, for de studerende, vi i dag mødte ved udgravningerne, var meget begejstrede for uddannelsesforløbet og deres lærermester Nicolás Caretta.

- Jeg elsker ham. Han er super entusiastisk. Det har været sjovt at arbejde med ham og være her, siger Shelby Edwards, der studerer arkæologi i Canada.

- Nick Caretta har været en guldgrube af viden. jeg har lært meget af ham, siger Poul Smith, der studerer arkæologi i Californien.

- Det er jo en super markedsføring for Bornholm. 10 studerende er jo lidt, men det breder sig som ringe i vandet, siger Finn Ole Nielsen.

Forløbet slutter i morgen klokken 12.