Dansk Flygtningehjælp samler over 100.000 ind

Nødhjælpsarbejdet i Bangladesh, Yemen og Syrien kommer til at nyde godt af, at Dansk Flygtningehjælp i dag samler ind. Det bliver til lidt mere end 100.000 kr.
Pengene fra Dansk Flygtningehjælps årlige landsindsamling går denne gang til nogle af de mange millioner mennesker, der er på flugt verden over.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er over 70 millioner mennesker på flugt.

I verdens største flygtningelejr i Bangladesh er næsten én million mennesker lige nu stuvet sammen under usle forhold. I Yemen truer sulten 10 millioner mennesker på livet. Og millioner af syrere er fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

Derfor samler Dansk Flygtningehjælp ind til at give mennesker på flugt tag over hovedet. For sammen med vand mad og vand er tag over hovedet det mest afgørende for, at mennesker på flugt overlever. Det beskytter både mod ekstreme vejrforhold, mindsker risikoen for at blive smittet med alvorlige sygdomme, giver sikkerhed fra overgreb.

Dansk Flygtningehjælp samler ind på Bornholm søndag formiddag. Og det blev til lidt mere end 100.000 kroner. Et beløb, der har ligget stabilt de seneste år.

På landsplan blev der samlet lidt over 11 millioner kroner ind, ifølge Dansk Flygtningehjælp.