Kofod drager til Afrika

Bornholmske Jeppe Kofod skal på sin første Afrika-rejse som udenrigsminister.
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) rejser i dag til Østafrika på sin første tur til kontinentet som udenrigsminister.

- Den nye regering meldte ud allerede før valget, at vi vil arbejde for, at det internationale samfund går sammen om et markant løft af Afrika. Det arbejde er vi i gang med, og den her rejse bliver mit første skridt på vejen til at gentænke dansk Afrikapolitik. Det bliver en lang og grundig proces, som jeg ser frem til at arbejde videre med i de kommende måneder, siger udenrigsminister Jeppe Kofod inden afrejsen i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Kofod skal bruge rejsen til Kenya og Tanzania på at samle indtryk og skabe kontakt til afrikanske og internationale samarbejdspartnere. Regeringens Afrika-politik skal have fokus på irregulær migration og flygtninge, klimaforandringer, fred og sikkerhed samt handel og markedsmuligheder til gavn for beskæftigelsen.

I den kenyanske havneby Mombasa mødes Jeppe Kofod med Maersk, der står for mere end en tredjedel af fragten i Østafrikas handelsmæssige knudepunkt, og med det danskstøttede TradeMark East Africa, der arbejder for at fremme handel og konkurrencedygtighed.

Kofod besøger også den kenyanske flåde, der bekæmper pirateri, smugling af mennesker, narkotika og våben. Og han har politiske samtaler og møder med civilsamfund om at forebygge radikalisering og bekæmpe voldelig ekstremisme, herunder terrororganisationen al-Shabaab.

Kofods rejsekalender som udenrigsminister har i de første tre måneder været booket op med besøg i europæiske hovedstader, Grønland samt FN’s Generalforsamling i New York. Men nu går turen til Østafrika, hvor kimen skal lægges til en ny dansk Afrikapolitik.