Nu starter foredragssæsonen på Bornholms Museum

På lørdag indvier Bornholms Museum rækken af foredrag, der skal finde sted over vinteren.
På lørdag den 9. november begynder årets lørdagsforedrag på Bornholms Museum. Det foregår i foredragssalen på museet i Sankt Mortensgade 29. Dog vil begyndelsestidspunktet være kl. 13 og ikke som tidligere år kl. 12.

- Så kan man nå at fordøje frokosten først, lyder det fra museumsinspektør Jakob Seerup.

Han oplyser, at museet som de foregående år har forsøgt at finde en balance mellem arkæologiske foredrag og foredrag fra nyere og nyeste tid. Det er også både museets egne inspektører og indbudte forskere og eksperter, der stiller op.

På lørdag er det René Laursen og Bornholms Amatørarkæologer, der lægger ud med at fortælle om, hvad detektorfolkene har fundet i den bornholmske muld i løbet af året. Der er altid spændende nyt fra den front.

Ugen efter, den 16. november, spoler vi frem til vores egen tid. Det er historiker og museumsformidler Sanne Steenberg Hansen, som fortæller om historien bag årets udstilling om livet i og omkring NordParken.

Den 23. november er det arkæolog Nicolas Braun, der fortæller om de nyeste udgravninger i Rønne og Hasle – det viser sig, at både slagtesvin og plejekrævende ældre er med til at sætte gang i arkæologien. Den 30. november sætter museet fokus på julekalenderens glæder ved et julearrangement for familier.

Den 7. december kommer katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet og fortæller om sin nye bog om strandinger, søredning og farvandsovervågning i Danmark gennem tiden. Vi lover, at det bliver både fascinerende og underholdende. Herefter er der julepause med foredragene, der starter op igen til januar med masser af spændende temaer.