FM20: Engangsplast i datid

Det skal være slut med øl, slik og sugerør i engangsplast på Folkemødet. Det sker som led i et nyt fokus på bæredygtighed fra Folkemødets side.
Kan I huske dette års Folkemøde? Måske har du stået på havnen og nydt en fadøl i solnedgangen. Øllen var givetvis skænket i et klassisk engangs-fadølskrus, men det skal være slut nu. Ikke med øllen, men det den blev hældt op i. Engangsplast skal nemlig være noget, der var engang, hvis det står til Folkemøde-sekretariatet.

- Gratis 'hand-outs' og 'give-aways' i engangsplast er et fænomen på Folkemødet, og det vil vi gerne til livs, siger direktør i Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm.

Hvordan det konkret får indvirkning på fadøl og udskænkningen af andre drikkevarer på Folkemødet fra 2020, er foreningen nu gået i tænkeboks omkring.

Til gengæld er det sikkert og vist, at Folkemødet i samarbejde med BOFA i år også etablerer genbrugsstationer fem steder på Folkemødepladsen. Her skal stadeholderne fra og med næste år selv sorterer deres affald. I dag bliver affaldet hentet i en sort sæk ved standene.

Initiativerne bliver iværksat fordi Foreningen Folkemødet vil gøre arrangementet mere bæredygtigt efter hovedtemaet i år var netop bæredygtighed med udspring i FNs Verdensmål om bæredygtighed.

Du kan se mere i nyhederne klokken 22:00.