Bornholms Politi: Slut med dyr assistance

Nye faste betjente udfylder pladser, der de seneste år er blevet dækket af midlertidig - og dyr - assistance fra andre politikredse.
I denne uge er fem nye betjente startet hos Bornholms Politi. Alle fem er nyuddannede og rykker til Bornholm som følge af en aftale mellem Bornholms Politi og Rigspolitiet, hvor der uddannes betjente specifikt til Bornholm.

Og det er tiltrængt. De seneste år har man hos Bornholms Politi manglet så mange betjente, at man har været nødt til at hente kræfter til øen fra andre politikredse. Men det er en dyr løsning, som man nu slipper for.

- De nye betjente er uddannet i beredskabet. De er det, man i gamle dage kaldte ordenspolitiet. Det er dem, der er på gaden. De er synlige og kører i uniform. Det er det område, der bliver styrket. Det har det også været før, men nu får vi vores egne. Vi skal betale løn, men vi slipper for udgifter til hjemrejser, bopæl og diæter, siger Jan Egelund, HR-chef hos Bornholms Politi.

Han fortæller, at man endnu ikke har fuldt hus på stationen, men man forventer en endnu stærkere kreds i fremtiden, for man kan mærke en større interesse - også fra andre end de nyuddannede betjente.

- Man har den tætte kontakt til borgerne, man ved, hvad der rører sig i samfundet. Man ved, hvad der skaber utryghed, og vi kan angribe det meget hurtigt. Plus vi får de her tilkendegivelser fra borgerne, hvis vi har lavet et godt stykke arbejde. Jeg tror, det er den her nærvær, der tiltaler folk. Og så er der harmoni mellem arbejdsliv og privatliv herovre, siger Jan Egelund.

Aftalen med Rigspolitiet betyder, at der igen om et halvt år vil komme nye betjente til Bornholm. Ordningen vil løbende blive justeret efter kredsen behov.