Ældre lader sig vaccinere

Flere ældre siger ja til at blive vaccineret mod influenza
Influenza kan være livstruende for et ældre menneske, og over halvdelen af borgerne i Danmark på over 65 år lader sig nu stikke hos deres læge.

Der var også fyldt pænt op i venteværelset i Lægehuset i Rønne onsdag, og det var også hovedsageligt borgere på 65 år eller over, der ville vaccineres mod influenza.

Siden 2015-2016 er det kun gået opad på landsplan med antallet af personer på 65 år eller ældre, der lader sig vaccinere. Sidste vinter var tallet på 52 procent.

Vaccinerne bliver løbende udviklet år for år. Efter et stik i skulderen kan man dog stadig blive ramt af influenza.

Som noget nyt tilbyder apoteket i Rønne nu også en vaccination, og man har givet omkring 70 vaccinationer siden i fredags:

-Det er jo ikke hundrede procent sikkert, at den gør, at man ikke får influenza. Men typisk så bliver man mindre syg, siger apoteker Mette Elsborg.

Det anbefales også, at personer med en alvorlig kronisk lidelse bliver vaccineret. De kan, sammen med de ældre, blive vaccineret helt gratis.

Op mod 2000 personer dør hvert år i Danmark som følge af komplikationer i forbindelse med influenza, anslår Statens Serum Institut.