Politikerne ærgrer sig over varmestrid og varsling

Det undrer og ærgrer fire politikere, at der er varslet prisstigninger samtidig med, at RVV har en opsparing på 42 millioner kroner.
Det er ikke så kønt. Det er et sørgeligt forløb. Det ligner krig. Det er ærgerligt.

Sådan lyder det i dag fra fire gruppeformænd efter varmestriden mellem Rønne Vand og Varme og Bornholms Energi og Forsyning har ført til varslede prisstigninger. Det er særligt Rønne Vand og Varmes opsparing på 42 millioner kroner, der undrer.

- Firmaet (red. RVV) har jo faktisk en stor egenkapital, lyder det fra Morten Riis, gruppeformand for Enhedslisten og fortsætter:

- Som forbruger i Rønne ville jeg have svært ved at forstå, hvis man har så mange penge, at man stadig hæver prisen så meget.

Linda Kofoed Persson, gruppeformand for Dansk Folkeparti kalder det fuldstændigt unødigt:

- Det er helt galt.

Thomas Thors, gruppeformand for Socialdemokratiet kalder det uacceptabelt og mener, at forbrugerne er blevet taget som en form for gidsler i stridighederne.

Søren Schow, gruppeformand for Venstre er med på, at en prisstigning på knap 50 procent lyder af meget, men mener, at man skal holde den varslede pris op mod prisen for de seneste fire-fem år, hvor en almindelig prisstigning er udeblevet.

Alle fire gruppeformænd er dog enige om, at det bedste ville være, at de to virksomheder når til enighed hurtigst muligt, så forbrugerne kan gå fri af stridighederne.