Overblik: Tallene i RVV og BEOF-sagen

Der er mange tal i luften, når det kommer til striden mellem Rønne Vand og Varme og Bornholms Energi og Forsyning. Her er et lille overblik med video.
Bornholms Energi og Forsyning (BEOF) har fastsat nye varmetakster fra næste år. Taksten bliver 111 kroner per gigajoule. Det er det, det koster at producere varme.

Derudover har BEOF også sendt en ekstra regning til Rønne Vand og Varme (RVV) på cirka 40 millioner kroner. Det svarer til 50 kroner per gigajoule, som ifølge BEOF er et tab, man har haft på at producere varme til Rønne de forgangne to år.

Den regning har RVV lagt oveni takststigningen fra BEOF, og man forventer, at det vil tage forbrugerne to år at betale regningen af.

BEOF og en række politikere foreslår, at RVV i stedet tømmer sparegrisen, hvor der lige nu ligger 42 millioner kroner, og betaler regningen kontant. Det kan dog ikke lade sig gøre, for i følge RVV, så skal de penge gemmes til, man på et tidspunkt finder ud af, hvordan en regning på ombygningen af BEOFs blok seks skal deles mellem de to selskaber.