Varmestrid: Borgere går i protest

En ny protestgruppe har fundet vej til Facebook. Gruppen har til formål at gøre Rønne Vand og Varme opmærksom på borgernes utilfredshed med varmeprisstigninger.
En splinterny facebook-gruppe har netop set dagens lys. Navnet er 'Fjernvarme Rønne Protestgruppe' og er oprettet af Søren Peter Jensen fra Rønne.

- Som borgere er vi blevet gidsler i et opgør mellem Rønne Vand og Varme og Bornholms Energi & Forsyning, som har nogle interne stridigheder. De sender regningen videre til os, og det synes jeg er dybt urimeligt, siger han.

Ifølge Søren Jensen skal facebook-gruppen blandt andet gøre forsyningsselskabet opmærksom på borgernes utilfredshed, men den skal også bruges som et samlingssted for borgerne.

- I den her gruppe kan vi sammen planlægge underskriftsindsamling, eventuelle demonstrationer, formidle klager til Energitilsynet, Rønne Vand og Varme og til Bornholms Energi & Forsyning, siger Søren Jensen.

Søren er dog ikke den eneste, der er bekymret for de kommende varmeprisstigninger. Ældrerådet Bornholm har fået flere henvendelser fra ældre borgere, der føler sig utrygge.

- Hvis man kun har sin folkepension, så er 500 kroner om måneden rigtig mange penge. Og det kan betyde, at der er mange, der må skære ting fra, såsom at rejse over for at besøge sine børn og børnebørn, siger Erik A. Larsen, der er formand for Ældrerådet Bornholm.

Søren Jensen og Erik A. Larsen er enige om, at der snart skal til at ske noget.

- Det er ikke rimeligt, at folk skal gå og være utrygge. Der må findes en løsning, uddyber Erik A. Larsen.

Rønne Vand og Varme har ikke ønsket at forholde sig til protestgruppen.