Rønne Havn vinder Årets Offentlige Bestyrelsespris

Havnen vinder prisen for at have udnyttet potentialet med at være installationshavn for vindmølleparker og for at have hævet bundlinjen til 20 mio. kroner.
Ved Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2019 i Industriens Hus i København har Rønne Havn i dag modtaget Årets Offentlige Bestyrelsespris 2019.

Rønne Havn blev først valgt som "Best in Class" under kategorien infrastruktur/forsyning. Herefter fik Rønne Havn prisen som Årets Offentlige Bestyrelse foran to andre kandidater, Fredericia Teater og Niels Brock Gymnasium, som havde vundet "Best in Class" i henholdvis kultur og uddannelse.

Havnen modtager prisen for at have foretaget en stor strategisk satsning, hvor det er lykkedes at vende den geografiske placering fra ulempe til fordel, lyder det i en pressemeddelelse.

Begrundelsen lyder endvidere, at havnen har formået at udnytte potentialet i at være installationshavn for de vindmølleparker, der ligger rundt om Bornholm, samt andre væsentlige offshore-aktiviteter. Samtidig er det på år lykkedes at hæve bundlinjen fra 250.000 kroner til 20 mio. kroner.

- Det er en stor anerkendelse af bestyrelsen og ledelsen. Uden ledelsen kunne vi jo ikke udføre det arbejde, vi har gjort. Vi er selv stolte af, at vi er kommet så langt. Det betyder meget for Bornholm, det betyder meget for den udvikling, der kommer i de kommende år. Det at der er nogen udefra, der kommer og siger, at vi har gjort et godt stykke arbejde, det er rigtig dejligt, siger Thomas Thors, bestyrelsesformand for Rønne Havn.

I udvælgelsen til prisen, blev der også lagt vægt på, at Rønne Havn lever op til ”Anbefalinger for God Selskabsledelse”, fordi man har en kompetencebaseret tilgang til sammensætning af bestyrelsen og deres
løbende evaluering af bestyrelsens værdiskabelse.

Om prisen

Det er 8. gang prisen for Årets Offentlige Bestyrelse bliver uddelt. Med prisen ønsker parterne bag at fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser.

Der kåres tre ”Best in Class” vindere indenfor områderne kultur, uddannelse og infrastruktur/forsyning, af disse vindere kåres Årets Offentlige Bestyrelse.