Højskolen er stadig vigtig efter 175 år

Den 7. november markerer et 175 års jubilæum for den danske højskole. Og den er stadig vigtig den dag i dag, mener Bornholms Højskole.
På bedste højskolemanér blev der sunget, da Bornholms Højskole torsdag aften deltog i fejringen af, at det er 175 år siden den første højskole blev stiftet.

- At være en del af det fællesskab, det, synes jeg, er stort, siger forstander for Bornholms Højskole Allan Gardersøe.

Den 7. november 1844 blev Danmarks første folkehøjskole stiftet i Rødding. Men trods det er 175 år siden, har højskolerne stadig en vigtig rolle at spille i det danske samfund, mener forstanderen.

- Det er fremragende, at vi kan tilbyde vores borgere en tilværelse med så meget indhold, at der også er luft til at få mulighed for at reflektere, siger han.

Ifølge nogle af dem, der var mødt op i gymnastiksalen til fællessang og fejring, så kan højskoler noget unikt.

- Den kan give dannelse til alle mennesker. Især unge mennesker. Jeg synes, alle unge mennesker burde komme på højskole, siger Pernille Nielsen.

- Den brede almene dannelse. Og den synes jeg stadig, man skal holde fast i, i de her tider, hvor der er så meget andet, man kan gå til, supplerer Christian Hollensen.

I Danmark er der 70 højskoler, og Bornholms Højskole og alle de andre, vil fortsat have en vigtig rolle i mange år endnu, selvom 175 år er gået.

- Der er mange, der er forvirrede. Der er mange, der er stressede over, om man træffer det rigtige valg. Højskolen kan være med til at kvalificere det rigtige valg, siger forstander Allan Gardersøe.

Fejringen startede klokken 19:00, inden ordet blev givet frit klokken 21:30.