Omdiskuteret ejendom får afvist ombygninger

En gård ved Dueodde er i modvind for anden gang denne uge. Først varslede 3F sympatistrejke, nu har Fredningsnævnet afvist dispensation til ombygning.
Ved Dueodde ligger en gården i et fredet område, men det har langt fra været fredeligt den seneste tid. I mandags varslede 3F sympatistrejke, fordi fagforeningen mener, at den københavnske bygherre Ulrik Mark ikke har sørget for ordentlige arbejdsforhold for polske håndværkere. Nu er der igen modvind, for Fredningsnævnet har afvist en ansøgning om dispensation for at lave de igangværende ombygninger. Ulrik Mark har klaget over afgørelsen.

- Min samarbejdspartner og jeg er uenige i afgørelsen. Vi har sendt en klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, så må vi se, hvad der sker, siger Ulrik Mark til TV 2/Bornholm.

Der er søgt dispensation for tre bygninger: maskinlængen, stuehuset og rundbuehallen. Ved alle har Fredningsnævnet ikke givet dispensation. Klagen er sendt videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet i Viborg, og hvis de afviser klagen, går sagen videre til kommunen.

Kommunen har tilsynspligt, og skal derfor sørge for, at afgørelsen bliver fulgt. Enten kan borgeren indsende en ny ansøgning med mindre indgreb, eller hvis borgeren ikke følger afgørelsen kan det ende med, at kommunen melder sagen til politiet.

Det vil sige, at hvis ikke Ulrik Mark får medhold i sin klage, og ikke vælger at følge afgørelsen fra Fredningsnævnet, så kan det ende med en politianmeldelse og bøder.

I videoen fortæller formanden for Fredningsnævnet for Bornholm, Henrik Engell Rhod, om hvordan Fredningsnævnet håndterer ansøgninger om dispensation.